Herstelprogramma2018-07-20T17:07:10+00:00

Herstelprogramma

Ons herstel programma is een programma van 3-6 weken.  De aanmelding begint als je belt tijdens ons telefonisch spreekuur. Er is geen lange wachtlijst. De aankomstdag is een woensdag. Je hebt een eigen kamer. Je krijgt een  eigen professionele pastorale  begeleider met wie je een keer in de week een gesprek hebt. Daarnaast volg je het dagprogramma en ben je een onderdeel van  onze christelijke gemeenschap. We zien gasten meestal erg opknappen van zo’n periode. In de 2e helft van je verblijf, wordt er contact gelegd met de plaatselijke gemeente en met je echtgenoot/ echtgenote als daar sprake van is.

  • Je kunt iedere werkdag bellen tussen 9.00-10.00 uur en van 12.45-13.15 uur. In dat telefoongesprek worden enkele gegevens genoteerd. Er wordt een afspraak gemaakt voor een intake gesprek binnen een of twee weken.
  • Een intake gesprek is een gesprek van een uur met een van onze begeleiders. In dat gesprek kun je iets  over je situatie en leven vertellen. En er wordt besproken, wat de Herberg voor jou zou kunnen doen. De meeste gasten ervaren dit gesprek als heel plezierig. Een familielid of gemeentelid mag hierbij aanwezig zijn, als dat gewenst is. Een intake gesprek kost €25, –
  • De dinsdag na het intakegesprek wordt hierover gesproken door de indicatiecommissie.
  • Die dinsdag aan het eind van de middag word je gebeld met de uitslag of je kunt komen; en zo ja wanneer.
  • De opname dag ( de dag van aankomst) is woensdag en meestal is dit 1-3 weken na die dinsdag (dat je gebeld wordt).
  • Het verblijf is 3-6 weken. De factuur wordt daarna gestuurd.

Als je wel behoefte hebt aan een Herstelprogramma, maar je kunt onmogelijk 3-6 weken weg van huis of van je werk, kun je je aanmelden voor het Korte Herstelprogramma van 1-2 weken. De aanmeldingsprocedure is hetzelfde als bij het normale Herstelprogramma, maar alleen de intake is telefonisch.