Voor wie?2019-02-25T16:45:42+02:00

Voor wie?

Het kan jaren voorspoedig gaan in je leven. En dan opeens word je geconfronteerd met verdriet en tegenslag. Overleden dierbaren, problemen op het werk, problemen in je huwelijk en gezin, gezondheidsproblemen en/of mantelzorg. Of gevoelens van eenzaamheid, angst of minderwaardigheid die niet langer te hanteren zijn.

Piekeren, somber, weinig slapen

Je piekert veel en voelt je somber. Je voelt je kwetsbaar. Je hebt veel te dragen in het leven en je bent bang dat de last je te zwaar wordt. Je rugzak is zwaar en je zou hem graag eens afleggen. Je bent bang, dat je God kwijt bent. Je wilt om allerlei redenen even afstand nemen van je thuis- en werksituatie.  Je begrijpt God niet en hebt allerlei vragen en twijfels.

Over je grenzen gegaan zijn

Je leven is overvol. Je bent over je grenzen gegaan. Ook in je huwelijk en gezin is geven en ontvangen niet meer in balans. Je bent toe aan een langere periode van rust en afstand nemen. Daarnaast wil je je richten op God en je persoonlijk geloof.

Ontzettend moe

Je bent moe van alles en verlangt vooral naar rust.  Je hebt een gevuld leven, toch voel je soms  een leegte. Je mist iets. Het leven vraagt veel van je en je zoekt een time-out. Je voelt je opgebrand en je wilt graag op krachten komen.

Bijna burn-out

Je bent altijd heel gedreven. Je werkt hard en had voor iedereen belangstelling. Maar nu ben je erg moe en kun je weinig prikkels hebben. Je actieve leven eist zijn tol. Je vindt het moeilijk om interesse op te brengen voor je werk en/of je gezin. Je voelt je opgebrand. Zo ken je jezelf niet.

Het herstelprogramma of retraiteprogramma biedt kansen voor jou om uit de impasse te komen.

Aanmelden als Herberggast

Voor aanmelding en meer informatie kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur en tussen 12.45-13.15 uur bellen naar telefoonnummer 026-334 22 25. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt duidelijk of een verblijf in de Herberg zinvol kan zijn en krijgt u een indruk van het programma van de Herberg.

Kom-op-adem midweek: In balans.

(voor mensen met dreigende burn-out klachten)

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je geeft veel aan anderen, maar je merkt dat het uit balans is geraakt. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt. Geef je op voor onze Kom-op-adem-midweek In Balans. Deze week vindt plaats van dinsdag 18 – vrijdag 21 juni 2019.

Kom-op-adem midweek: Leven met Verlies

(voor mensen die een dierbare verloren hebben)

Je bent intens met die ander verbonden geweest. En nu is hij/zij er niet meer. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem/haar moet vormgeven.
Geef je op voor onze Kom-op-adem-midweek Leven met verlies. Dit vindt plaats van woensdag 20 – vrijdag 22 november 2019.

Kom-op-adem dag Wandelen met de Psalmen

Je bent misschien altijd wel bezig geweest met God en geloof. Of misschien ben je juist op zoek. Je verlangt ernaar om weer in verbinding met jezelf en met God te komen. Vind herkenning en inspiratie bij de psalmdichters tijdens onze Kom op adem dag: Wandelen met de Psalmen. Wat zij verwoorden blijkt eerlijk en actueel. Psalmen zingend en overwegend komen we (letterlijk) in beweging. En leren we opnieuw te wandelen met God.
Deze dag vindt plaats op vrijdag 11 oktober en op vrijdag 1 november.

Interesse?

Neem tijdens het telefonisch spreekuur  (maandag tot en met vrijdag van 9.00-10.00 uur en van 12.45-13.15 uur) contact op met één van onze gastenbegeleiders of vul het informatieaanvraag formulier in.

Tijd voor God, jezelf en de ander

Je wilt wel meer  tijd nemen voor God en geloof, om in de Bijbel te lezen en te bidden, maar het komt er vaak niet van. Je verlangt er naar om net als Maria aan de voeten van Jezus te gaan zitten, maar je voelt je vaker een Martha. Je hebt best wat vragen over het geloof, God en het leven en je zou daar graag eens over in gesprek gaan. Meld je aan voor onze individuele retraite.

Verdieping in je geestelijk leven

Je verlangt naar verdieping in je geestelijk leven, naar meer leven in je geloof, naar contact met God. Het voelt alsof de bron van je leven droog staat. Je hebt vragen over God, geloof, je leven, waar je graag eens bij stil wilt staan. En je gelooft of hoopt dat de Bijbel daar het nodige over te zeggen heeft. Je zoekt naar nieuwe inspiratie, vervulling, verfrissing en vreugde.

Of je wilt ‘gewoon’ eens even stil staan en stil worden. Stil bij jezelf, stil bij en voor God. Tijd doorbrengen met God en Zijn woord, de Bijbel. Voor wie dat individueel wil doen, bieden wij een goede plek in een prachtige omgeving, die uitnodigt om stil te worden en God te zoeken. Natuur en stilte, Bijbel en begeleiding zijn kenmerken van onze individuele retraite (midweek).

Voel je meer voor een retraite met een kleine groep meld je dan aan voor onze thema retraiteweek. Naast de kenmerken van een individuele retraite zijn kenmerken hiervan: bezinning en beleving, gesprek en ontmoeting – met elkaar, met God, met jezelf.

Aanmelden voor individuele retraite

Klik hier om u nu aan te melden als retraitegast.