Voor wie?2020-12-17T21:31:59+01:00

Voor wie?

Herstelarrangement

Pastoraat

Liefdevolle aandacht en pastorale begeleiding zijn de ingrediënten van een herstelarrangement. Je verblijft in een kleine groep  twee, vier of zes weken in de Herberg. Het dagprogramma met de gezamenlijke maaltijden, bijbelbesprekingen, creativiteit en themamomenten zorgt voor afwisseling en structuur. Iedere gast heeft een persoonlijk begeleider waarmee wekelijks een pastoraal gesprek is. En natuurlijk is er de omgeving die uitnodigt tot wandelen, fietsen en genieten van Gods schepping.

Voor wie?

Voor iedereen die beschutting zoekt in de storm van de het leven. Het kan zijn dat je te maken hebt met: eenzaamheid, overbelasting, somberheid, verwerken van verlies, dorheid in het geloof, of bijvoorbeeld spanning binnen relaties.

Aanbod

Op dit moment bestaat ons aanbod alleen uit het herstelarrangement. Eens in de twee weken komen gasten op maandag en blijven dan twee, vier of zes weken. Dat wordt vooraf met je afgesproken. De vertrekdag is altijd op vrijdag.

Voorwaarde

Voor al onze gasten gelden de maatregelen van het RIVM. Je moet goed kunnen (trap)lopen en geen lichamelijke zorg nodig hebben.

Praktisch

We informeren u graag.
Telefonisch spreekuur: werkdagen van 9.00 – 10.00 en 12.45 – 13.15.

Financiën

Twee weken € 910,00, vier weken: € 1820,00 en zes weken € 2730,00.

Piekeren, somber, weinig slapen

Je piekert veel en voelt je somber. Je voelt je kwetsbaar. Je hebt veel te dragen in het leven en je bent bang dat de last je te zwaar wordt. Je rugzak is zwaar en je zou hem graag eens afleggen. Je bent bang, dat je God kwijt bent. Je wilt om allerlei redenen even afstand nemen van je thuis- en werksituatie.  Je begrijpt God niet en hebt allerlei vragen en twijfels.

Over je grenzen gegaan zijn

Je leven is overvol. Je bent over je grenzen gegaan. Ook in je huwelijk en gezin is geven en ontvangen niet meer in balans. Je bent toe aan een langere periode van rust en afstand nemen. Daarnaast wil je je richten op God en je persoonlijk geloof.

Ontzettend moe

Je bent moe van alles en verlangt vooral naar rust.  Je hebt een gevuld leven, toch voel je soms  een leegte. Je mist iets. Het leven vraagt veel van je en je zoekt een time-out. Je voelt je opgebrand en je wilt graag op krachten komen.

Bijna burn-out

Je bent altijd heel gedreven. Je werkt hard en had voor iedereen belangstelling. Maar nu ben je erg moe en kun je weinig prikkels hebben. Je actieve leven eist zijn tol. Je vindt het moeilijk om interesse op te brengen voor je werk en/of je gezin. Je voelt je opgebrand. Zo ken je jezelf niet.

Het herstelprogramma of retraiteprogramma biedt kansen voor jou om uit de impasse te komen.

Aanmelden als Herberggast

Voor aanmelding en meer informatie kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur bellen naar telefoonnummer 026-334 22 25. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt duidelijk of een verblijf in de Herberg zinvol kan zijn en krijgt u een indruk van het programma van de Herberg.

Kom-op-adem midweek: In balans.

(voor mensen met dreigende burn-out klachten)

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je geeft veel aan anderen, maar je merkt dat het uit balans is geraakt. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt.

Kom-op-adem midweek: Leven met Verlies

(voor mensen die een dierbare verloren hebben)

De kom-op-adem midweek ‘Leven met verlies’ is voor die mensen die iemand verloren hebben. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem/haar moet vormgeven. Je wilt hier samen met God, samen met anderen die dit herkennen en alleen over nadenken in een prachtige omgeving.
In deze midweek is er een speciaal aangepast programma. Je gebruikt samen met de andere kom-op-adem gasten de maaltijden. Na het ontbijt beginnen we met elkaar de dag in de kapel. Er is veel gelegenheid om tot rust te komen, om te bewegen in de prachtige natuur en om na te denken over Bijbelse onderwerpen die te maken hebben met verlies in je leven. Je krijgt een eigen mooie, maar sobere kamer in het Koetshuis.
De kom-op-adem midweek ‘Leven met Verlies’ is van woensdag 18 tot vrijdag 20 november 2020 en kost €240,00. Pro Life vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord). Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieaanvraag formulier in.

Kom-op-adem dag Wandelen met de Psalmen

De Psalmen zijn liederen uit het leven gegrepen. Alle kanten van het leven komen langs: vreugde en verdriet; wanhoop en hoop; twijfel en vertrouwen. Er is altijd wel een Psalm waarin je iets van jezelf herkent. Juist in hun herkenbaarheid ligt de kracht van de Psalmen. Ze helpen ons om elke dag onze weg te gaan door het gewone, alledaagse leven.

Op de retraitedag trekken we een dag lang op met Psalmen. We doen onze wandelschoenen aan en lopen de mooie natuur rondom de Herberg in. We slaan de Bijbel open, lezen de Psalmen en gaan luisteren naar wat ze ons te zeggen hebben. Ook gaan we met elkaar in gesprek.
Er zal ook tijd zijn om uit te rusten en te genieten. We gaan kijken naar kunstwerken die mensen, geïnspireerd door Psalmen, gemaakt hebben. En uiteraard gaan we psalmen zingen!

Van harte nodigen we je uit om met ons mee te gaan op een inspirerende wandeling!

Tijd voor God, jezelf en de ander

Je wilt wel meer  tijd nemen voor God en geloof, om in de Bijbel te lezen en te bidden, maar het komt er vaak niet van. Je verlangt er naar om net als Maria aan de voeten van Jezus te gaan zitten, maar je voelt je vaker een Martha. Je hebt best wat vragen over het geloof, God en het leven en je zou daar graag eens over in gesprek gaan. Meld je aan voor onze individuele retraite.

Verdieping in je geestelijk leven

Je verlangt naar verdieping in je geestelijk leven, naar meer leven in je geloof, naar contact met God. Het voelt alsof de bron van je leven droog staat. Je hebt vragen over God, geloof, je leven, waar je graag eens bij stil wilt staan. En je gelooft of hoopt dat de Bijbel daar het nodige over te zeggen heeft. Je zoekt naar nieuwe inspiratie, vervulling, verfrissing en vreugde.

Of je wilt ‘gewoon’ eens even stil staan en stil worden. Stil bij jezelf, stil bij en voor God. Tijd doorbrengen met God en Zijn woord, de Bijbel. Voor wie dat individueel wil doen, bieden wij een goede plek in een prachtige omgeving, die uitnodigt om stil te worden en God te zoeken. Natuur en stilte, Bijbel en begeleiding zijn kenmerken van onze individuele retraite (midweek).

Voel je meer voor een retraite met een kleine groep meld je dan aan voor onze thema retraiteweek. Naast de kenmerken van een individuele retraite zijn kenmerken hiervan: bezinning en beleving, gesprek en ontmoeting – met elkaar, met God, met jezelf.

Aanmelden voor individuele retraite

Klik hier om u nu aan te melden als retraitegast.