Vrijwilligers2019-06-13T16:03:33+02:00

Vrijwilligers in de Herberg

Naast een kleine betaalde staf werken er tientallen vrijwilligers in de Herberg. Zij zorgen ervoor dat de gasten zich welkom voelen.

Dat er in de Herberg zoveel vrijwilligers werken heeft niet alleen een financiële reden. Zij bepalen door hun gemotiveerde en enthousiaste inzet een groot deel van de sfeer in huis. De gasten merken dat op.

Wil je vanuit je geloof iets betekenen voor de naaste? Ben je sociaal betrokken, zoek je een fijne werksfeer en geloofscontact met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Klik hier voor een overzicht van het vrijwilligerswerk dat wij bieden.

Meer informatie

Neem voor informatie contact op met één van de coördinatoren (Caroline Eisma of Rein van der Knijff) dat kan per e-mail: vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl of telefonisch: 026-334 22 25.

Vrijwilliger in de Herberg

Wil je vanuit je geloof iets betekenen voor de naaste? Ben je sociaal betrokken, zoek je een fijne werksfeer en geloofscontact met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.

Kijk hier voor de huidige openstaande vacatures.

Welk vrijwilligerswerk bieden wij?

Al het vrijwilligerswerk vindt plaats op de Pietersberg. Vrijwel alle werkzaamheden worden in teamverband uitgevoerd. Het vrijwilligerswerk is te verdelen in verschillende groepen:

Dagvrijwilliger

Als dagvrijwilliger werkt u één vaste dag per week of veertien dagen. Je werkt mee in de keuken en doet ondersteunend (huishoudelijk) werk met of voor de gasten. Samen met gasten, team en andere vrijwilligers drinkt u koffie en thee en neem je deel aan de maaltijden.

Keukenvrijwilliger 

Je wordt ongeveer 1x per 6 weken ingedeeld van vrijdagmiddag tot zondagavond of maandagmorgen. Je verzorgt de (brood)maaltijden voor de gasten. Het is ook mogelijk op een vaste dag door de week de warme maaltijd te bereiden.

Koetshuisvrijwilliger

In het  Koetshuis (naast de Herberg) worden dagconferenties en vergaderingen gehouden. Als vrijwilliger ondersteun je deze activiteiten. Je ontvangt de gasten, verzorgt de koffie en thee en de lunch.

Technische activiteiten

Een belangrijk deel van het onderhoud aan het gebouw gebeurt door onderhoudsvrijwilligers. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: schilderen, onderhoud van de tuin, kleine reparaties en grotere renovaties.

Stafvervanger of gastvrouw/-heer

Je werkt met een collega-vrijwilliger een (vaste) avond per week of veertien dagen, of een weekend (2 keer 8 uur) per maand. Je hebt aandacht voor de gasten en verzorgt de dagopening, tafelleiding en dagsluiting. Als gastvrouw werk je een vaste dag per week van 7.30 uur tot 16.00 uur.

Receptievrijwilliger
De werkzaamheden bestaan o.a. uit het opnemen van de telefoon, ontvangen van bezoek en gasten, lichte administratieve werkzaamheden, post verzenden en  agendabeheer.

Meer informatie

Neem contact op met één van de coördinatoren (Caroline Eisma of Rein van der Knijff)  tel. (026-334 22 25). Of vul het reactieformulier in en mail dit naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

Motivatie om een tussenjaar te doen

Marleen volgde de studie Grieks en Latijn, maar besloot na haar studie een tussenjaar te doen. ‘Ik kom uit een gezin waarin het belangrijk is om je talenten te gebruiken, maar ook om je in te zetten voor het koninkrijk van God. Die studie Grieks en Latijn was wel heel leuk, maar ik vond het ook een beetje een ‘luxe-studie’, want terwijl ik mij verdiepte in eeuwenoude teksten, leefden mensen elders op de wereld in armoede en ongelijkheid.’

Ze besluit een tussenjaar te doen die ze als vrijwilliger doorbrengt in een Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek.  Tot mijn eigen verbazing voelde ik me er snel thuis.

Vakantiewerk vanaf 15 jaar

Niet betaald krijgen en toch heel veel ontvangen. Plezier maken en echt iets betekenen voor de ander. Ben je 15 jaar of ouder? Dan is vakantiewerk in de Herberg iets voor jou.
Wat bieden we?
Wij bieden je een werkvakantie van 2 weken of langer aan. Je doet onder meer huishoudelijk werk, receptiewerk en verzorgt de broodmaaltijden. Dit werk gebeurt in teamverband.
Naast je 36-urige werkweek heb je nog tijd genoeg om leuke dingen te doen. Je hebt een eigen kamer in het Koetshuis en er is voor jullie een gezellige woonkamer. Je reiskosten worden vergoed en voor het eten wordt gezorgd.
Een maatschappelijke stage behoort in de zomerperiode ook tot de mogelijkheden.
Meer informatie: vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl of bel 026-334 22 25 en vraag naar Rein van der Knijff (coördinator vrijwilligerswerk).
See you @ Herberg!

Kookvrijwilliger op doordeweekse dagen

Is koken een hobby van je? Dan is de Herberg op zoek naar jou.
Keukenvrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het bereiden van de warme maaltijd voor gemiddeld 25 gasten. Een doordeweekse dienst begint om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Eventueel kan dit aangevuld worden met andere taken.

Meer informatie:  vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl of bel: 026-3342225 en vraag naar de vrijwilligerscoördinator Rein van der Knijff.

Diaconaal medewerker in de Herberg: tussenjaar

Heb je je studie afgerond of ben je gestopt met je studie? Ben je aan het werk en zou je er een jaartje tussenuit willen?

Wil je zinvol bezig zijn en jezelf verder ontwikkelen? Dan bieden wij jou een unieke kans. We zijn op zoek naar 4 enthousiaste jongeren met een flexibele instelling.  Je krijgt een eigen kamer. Informatie over huisvesting, zakgeld, reiskostenvergoeding en ziektekostenverzekering vind je hier.

Het gaat om de periode van september 2019 t/m juni 2020.

Keukenvrijwilliger ontbijt op dinsdag

Vind je het leuk om een ontbijt klaar te maken, samen met onze gasten dit te nuttigen en vervolgens de boel weer op te ruimen? Dan ben jij onze kandidaat voor keukenvrijwilliger ontbijt op de dinsdagochtend.

Hovenier

Rond de Herberg staat veel groen. Het is belangrijk dat de struiken en bomen goed worden verzorgd. We zijn op zoek naar iemand met groene vingers en verstand van snoeiwerk. Bent u een liefhebber of wellicht een oud-hovenier? We komen graag met je in contact.

Receptievrijwilliger (maandag 1 maal per 2 weken)

Vind je het leuk om veelvuldig contact te hebben met gasten, vrijwilligers en anderen? Dan is dit wellicht een passende baan voor je.  De werkzaamheden bestaan o.a. uit het opnemen van de telefoon, ontvangen van bezoek en gasten, lichte administratieve werkzaamheden, post verzenden en agendabeheer.

Koetshuisvrijwilliger

In het  Koetshuis (naast de Herberg) worden dagconferenties en vergaderingen gehouden. Als vrijwilliger ondersteun je deze activiteiten. Je ontvangt de gasten, verzorgt de koffie en thee en de lunch.

Heb je vragen over de manier waarop je je leven wilt inrichten en wil je even een break nemen? Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Zoek je een zinvolle invulling voor een tussenjaar? Ben je afgestudeerd en heb je nog geen baan? Zoek je een invulling voor je maatschappelijke diensttijd? Wil je werkervaring opdoen? Wil je je gewoon een jaar inzetten voor mensen die het moeilijk hebben?

Geef je dan op voor een diaconaal jaar in de Herberg!

Een diaconaal tussenjaar loopt van september tot en met juni. Het betreft dus één studiejaar, waarin je veel waardevolle dingen leert! Zo leer je bijvoorbeeld goed met mensen om te gaan. Je doet in dit jaar werkervaring en levenservaring op. Je leert hoe het is om op kamers te wonen zonder meteen de druk van een studie en huishouden te voelen. Tegelijkertijd leer je stap voor stap hoe het is om je eigen zaakjes te regelen. Je maakt bijvoorbeeld de kamers schoon, je helpt de kok met het eten klaarmaken en je verzorgt de broodmaaltijden. Verder doe je ervaring op met receptiewerkzaamheden of met andere werkzaamheden die passen bij je opleiding, dat staat goed op je cv.

De Herberg heeft plek voor vier diaconaal werkers. Je werkt dus in teamverband. Op deze wijze lever je een belangrijke bijdrage aan het geheel van de Herberg.

Als diaconaal medewerker heb je niet alleen een praktisch tussenjaar, maar ook een oriënterend jaar of een maatschappelijke diensttijd voor de boeg. Je wordt in dat jaar ook gestimuleerd om over jezelf na te denken en om doelen te stellen in het leven.

Huisvesting

Je hebt tien maanden lang de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis. Daarnaast hebben de diaconaal medewerkers/vrijwilligers die een tussenjaar doen een gemeenschappelijke huiskamer.

Zakgeld en zorgverzekering
Diaconaal medewerkers ontvangen in het seizoen 2018/2019 een vergoeding van netto € 116 per maand. Dit bedrag bestaat uit € 50 zakgeld en € 66 voor de kosten van de zorgverzekering (dat is de gemiddelde premie onder aftrek van de zorgtoeslag, die je zelf aanvraagt).

Reiskosten
Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer (eventueel kortingskaart + individuele reizen als dat goedkoper is dan dagkaarten) of een kilometervergoeding.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor een tussenjaar of een maatschappelijke diensttijd in de vorm van een diaconaal jaar?

Nadere informatie kan per e-mail worden opgevraagd via vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl  of telefonisch (026-334 22 25). Vraag naar Rein van de Knijff of Idelette Westerhof.

Als je je wilt aanmelden voor een gesprek, sla dan formulier aanmelding diaconaal jaar op, vul het in en stuur dat ingevuld naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

          

Een tussenjaar op de Herberg, is veelzijdig:

  • Zelfstandig wonen en werken, maar wel in een beschermde setting
  • Goeie gesprekken met begeleiders (peptalk)
  • Rijker worden naarmate je banksaldo daalt

Niet betaald krijgen en toch heel veel ontvangen.  Plezier maken en echt iets betekenen voor de ander. Ben je 15 jaar of ouder? Dan is vakantiewerk in de Herberg iets voor jou.

Wat bieden we
Wij bieden je een werkvakantie van 2 weken of langer aan. Je doet onder meer huishoudelijk werk, receptiewerk en verzorgt de broodmaaltijden. Dit werk gebeurt in teamverband.
Naast je 36-urige werkweek heb je nog tijd genoeg om leuke dingen te doen. Je hebt een eigen kamer in het Koetshuis en er is voor jullie een gezellige  woonkamer. Je reiskosten worden vergoed en voor het eten wordt gezorgd.
Een maatschappelijke stage behoort in de zomerperiode ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie
Neem contact op met de Herberg en vraag naar Caroline Eisma of Rein van der Knijff (coördinatoren vrijwilligerswerk). tel. 026-334 22 25 of e-mail: vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl .

     

Is koken een hobby van je? Heb je gelegenheid om te koken in het weekend? Dan is de Herberg op zoek naar jou.

De Herberg is op zoek naar vrijwilligers die in het weekend in onze keuken willen werken. Keukenvrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het bereiden van de maaltijden voorgemiddeld 20 gasten. Een weekenddienst begint (bij voorkeur) op vrijdag 15.30 uur en eindigt op zondagavond of maandagmorgen. Deze vorm van vrijwilligerswerk is uitermate geschikt om als echtpaar te verrichten.

Gemiddeld kook je één weekend per 6 weken. Er zal een inwerkperiode plaatsvinden.

Daarnaast zijn we op zoek naar keukenvrijwilligers voor het bereiden van de warme maaltijd op doordeweekse dagen. Deze dienst begint om 10.00 uur en eindigt om 13.30 uur.

Inroostering vindt plaats in overleg met de coördinator van het vrijwilligerswerk. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl of bellen naar de herberg en vragen naar de vrijwilligerscoördinator Rein van der Knijff.

   

Volg ons via Instagram en Facebook!