Vrijwilligers 2018-02-16T13:53:30+00:00

Vrijwilligers in de Herberg

De Herberg in Oosterbeek biedt mensen met zorgen of problemen een plaats om op verhaal te komen. Naast een kleine staf zijn er tientallen vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de gasten zich welkom voelen in de Herberg.

Dat er in de Herberg met vrijwilligers wordt gewerkt heeft niet alleen een financiële reden. De Herberg kan alleen als herberg functioneren dankzij het feit dat er met betrokken vrijwilligers wordt gewerkt. Betrokken vrijwilligers wil zeggen: mensen die de liefde van de Here Jezus Christus, die zij zelf hebben ervaren, door een dienende houding proberen uit te dragen. Vrijwilligers leveren dus een wezenlijke bijdrage aan de realisering van het doel van de Herberg.

Wil je vanuit je geloof iets betekenen voor de naaste? Ben je sociaal betrokken, zoek je een fijne werksfeer en geloofscontact met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Klik hier voor een overzicht van het vrijwilligerswerk dat wij bieden.

Meer informatie

Neem voor informatie contact op met één van de coördinatoren (Bert Hansman of Rein van der Knijff) dat kan per e-mail: vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl of telefonisch: 026-334 22 25.

Heb je vragen over de manier waarop je je leven wilt inrichten en wil je even een break nemen? Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Zoek je een zinvolle invulling voor een tussenjaar? Ben je afgestudeerd en heb je nog geen baan? Zoek je een invulling voor je maatschappelijke diensttijd? Wil je werkervaring opdoen? Wil je je gewoon een jaar inzetten voor mensen die het moeilijk hebben?

Geef je dan op voor een diaconaal jaar in de Herberg!

Een diaconaal tussenjaar loopt van september tot en met juni. Het betreft dus één studiejaar, waarin je veel waardevolle dingen leert! Zo leer je bijvoorbeeld goed met mensen om te gaan. Je doet in dit jaar werkervaring en levenservaring op. Je leert hoe het is om op kamers te wonen zonder meteen de druk van een studie en huishouden te voelen. Tegelijkertijd leer je stap voor stap hoe het is om je eigen zaakjes te regelen. Je maakt bijvoorbeeld de kamers schoon, je helpt de kok met het eten klaarmaken en je verzorgt de broodmaaltijden. Verder doe je ervaring op met receptiewerkzaamheden of met andere werkzaamheden die passen bij je opleiding, dat staat goed op je cv.

De Herberg heeft plek voor vier diaconaal werkers. Je werkt dus in teamverband. Op deze wijze lever je een belangrijke bijdrage aan het geheel van de Herberg.

Als diaconaal medewerker heb je niet alleen een praktisch tussenjaar, maar ook een oriënterend jaar of een maatschappelijke diensttijd voor de boeg. Je wordt in dat jaar ook gestimuleerd om over jezelf na te denken en om doelen te stellen in het leven.

Huisvesting

Je hebt tien maanden lang de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis. Daarnaast hebben de diaconaal medewerkers/vrijwilligers die een tussenjaar doen een gemeenschappelijke huiskamer.

Zakgeld en zorgverzekering
Diaconaal medewerkers ontvangen in het seizoen 2018/2019 een vergoeding van netto € 116 per maand. Dit bedrag bestaat uit € 50 zakgeld en € 66 voor de kosten van de zorgverzekering (dat is de gemiddelde premie onder aftrek van de zorgtoeslag, die je zelf aanvraagt).

Reiskosten
Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer (eventueel kortingskaart + individuele reizen als dat goedkoper is dan dagkaarten) of een kilometervergoeding.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor een tussenjaar of een maatschappelijke diensttijd in de vorm van een diaconaal jaar?

Nadere informatie kan per e-mail worden opgevraagd via vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl  of telefonisch (026-334 22 25). Vraag naar Bert Hansman of Idelette Westerhof.

Als je je wilt aanmelden voor een gesprek, sla dan formulier aanmelding diaconaal jaar op, vul het in en stuur dat ingevuld naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

          

Een tussenjaar op de Herberg, is veelzijdig:

  • Zelfstandig wonen en werken, maar wel in een beschermde setting
  • Goeie gesprekken met begeleiders (peptalk)
  • Rijker worden naarmate je banksaldo daalt

Diaconaal jaar in de Herberg

Wil je graag wat betekenen voor een ander en jezelf verder ontwikkelen? Dan vind je bij Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg een unieke invulling. De Herberg is op zoek naar 4 enthousiaste jongeren met een flexibele instelling. Voor 2018/2019 zijn wij in de periode van september t/m juni op zoek naar nieuwe diaconaal medewerkers.

Een diaconaal jaar op je C.V. wordt bij een sollicitatie positief gewaardeerd. Je werkt samen met vrijwilligers en andere diaconaal medewerkers. Informatie over huisvestiging, zakgeld, reiskostenvergoeding en ziektekostenverzekering vind je hier.

Vakantiewerk

Heb jij jouw vakantie al geboekt? Maar ben jij ook van plan deze zomer naast vakantie vieren vakantiewerk te doen? Dan hebben wij in de maanden juli en augustus de vakantiebaan die jou veel werkplezier en ervaring biedt. Wij bieden je een werkvakantie van 2 weken of langer aan die waardevol is voor jou én voor de ander. Je doet onder meer huishoudelijk werk, receptiewerk en verzorgt de broodmaaltijden. Dit werk gebeurt in teamverband.

Naast je 36-urige werkweek heb je nog  tijd genoeg om vakantie te vieren: lekker winkelen in Arnhem of de mooie omgeving verkennen. ‘s Avonds kun je op je kamer je eigen dingen doen of je kunt je andere collega’s  ontmoeten in de algemene huiskamer. Je reiskosten worden vergoed en voor het eten en je slaapplaats in het nabij gelegen Koetshuis wordt gezorgd.

Een maatschappelijke stage behoort in de zomerperiode ook tot de mogelijkheden.

Vrijwilliger in de Herberg

Wil je vanuit je geloof iets betekenen voor de naaste? Ben je sociaal betrokken, zoek je een fijne werksfeer en geloofscontact met anderen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.

Kijk hier voor de huidige openstaande vacatures.

Welk vrijwilligerswerk bieden wij?

Al het vrijwilligerswerk vindt plaats op de Pietersberg. Vrijwel alle werkzaamheden worden in teamverband uitgevoerd. Het vrijwilligerswerk is te verdelen in verschillende groepen:

Dagvrijwilliger

Als dagvrijwilliger werkt u één vaste dag per week of veertien dagen. Je werkt mee in de keuken en doet ondersteunend (huishoudelijk) werk met of voor de gasten. Samen met gasten, team en andere vrijwilligers drinkt u koffie en thee en neem je deel aan de maaltijden.

Keukenvrijwilliger 

Je wordt ongeveer 1x per 6 weken ingedeeld van vrijdagmiddag tot zondagavond of maandagmorgen. Je verzorgt de (brood)maaltijden voor de gasten. Het is ook mogelijk op een vaste dag door de week de warme maaltijd te bereiden.

Koetshuisvrijwilliger

In het  Koetshuis (naast de Herberg) worden dagconferenties en vergaderingen gehouden. Als vrijwilliger ondersteun je deze activiteiten. Je ontvangt de gasten, verzorgt de koffie en thee en de lunch.

Technische activiteiten

Een belangrijk deel van het onderhoud aan het gebouw gebeurt door onderhoudsvrijwilligers. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: schilderen, onderhoud van de tuin, kleine reparaties en grotere renovaties.

Stafvervanger of gastvrouw/-heer

Je werkt met een collega-vrijwilliger een (vaste) avond per week of veertien dagen, of een weekend (2 keer 8 uur) per maand. Je hebt aandacht voor de gasten en verzorgt de dagopening, tafelleiding en dagsluiting. Als gastvrouw werk je een vaste dag per week van 7.30 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie

Neem contact op met één van de coördinatoren (Bert Hansman of Rein van der Knijff) als je meer informatie wenst te ontvangen tel. (026-334 22 25). Of vul het reactieformulier in en mail dit naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

Volg ons via Instagram en Facebook!