Kom-op-adem

Leven met verlies


De kom-op-adem midweek ‘Leven met verlies’ is voor mensen van wie een dierbare is overleden. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem of haar moet vormgeven. Je wilt hier samen met God, met anderen die dit herkennen maar ook alleen over nadenken in een prachtige omgeving.

Voor deze drie dagen is er een speciaal programma opgezet. De maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Er zijn groepsgesprekken rond een open Bijbel, themabijeenkomsten en creatieve activiteiten. Verder is er genoeg vrije tijd om rust te zoeken en te genieten van de schitterende omgeving in Oosterbeek. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen, mochten die dan van toepassing zijn. Een gastenbegeleider van de Herberg zal samen met twee vrijwilligers deze midweek leiden.

De kom-op-adem midweek ‘Leven met verlies’ wordt gehouden van woensdag 10 april tot en met vrijdag 12 april 2024 en kost €285,00. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden en koffie/thee. De christelijke zorgverzekeraar vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf Mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieformulier in via de knop onderaan deze pagina.

Grootouders met verlies

Na een goede en bijzondere ervaring in 2023 hebben we er als Herberg opnieuw voor gekozen om specifiek aandacht te geven aan rouw en verlies bij opa’s en oma’s die een kleinkind hebben verloren met een Kom-op-adem dag ‘Opa’s en oma’s met verlies’. Deze KOA-dag vindt plaats op D.V. zaterdag 10 februari 2024. We willen stilstaan bij de impact van het verlies van een kleinkind, wat doet dat met opa’s en oma’s en wat is de invloed daarvan op (familie)relaties? We geven hierover niet alleen waardevolle informatie, maar ook de ontmoeting en het delen als lotgenoten onder elkaar wordt een belangrijk onderdeel van het programma. Op verschillende manieren hopen we met elkaar uw kleinkind en het gemis van hem of haar zichtbaar te maken.

We nodigen u van harte uit! Wellicht heeft u vrienden of kennissen voor wie dit een waardevolle ontmoeting zou zijn. Stuur deze informatie dan gerust door.

Deze dag wordt gehouden in het Koetshuis, Pietersbergseweg 19 te Oosterbeek. De kosten hiervoor zijn € 65. U kunt zich aanmelden via komopadem@pdcdeherberg.nl of telefonisch via 026-3342225.

Heeft u nog vragen? Neem gerust telefonisch contact op met Aline de Boer of Jansje Spaan op maandag of vrijdag tussen 9.00-10.00 uur, of vraag meer informatie via de knop onderaan deze pagina.

Onderweg met de Psalmen

Wat kun je soms bijkomen van een wandeling! Naar buiten en lekker in beweging. De wind waait je hoofd leeg of zonnestralen strelen je gezicht. Je knapt er helemaal van op! Nog beter wordt het als je in goed gezelschap wandelt.

Wanneer het voorjaar net begonnen is en de natuur begint te bruisen van nieuw leven, gaan we precies dit doen vanuit de Herberg: een dag lang op weg en onderweg in het goede gezelschap van de Psalmen en van anderen. Het is de zaterdag voordat de Stille Week richting Goede Vrijdag en Pasen begint. Wellicht een goede start van die week van inkeer en bezinning.

Tijdens deze dag gaan we op verschillende manieren in gesprek met de Psalmen. We trekken onze wandelschoenen aan en lopen de mooie omgeving rondom de Herberg in. Onderweg slaan we de Bijbel open, lezen we uit de Psalmen en luisteren we naar hun stemmen. Individueel en samen gaan we ook met de Psalmen in gesprek.

Er zal ruimte zijn om stil te worden, te rusten en te genieten. We zullen kijken naar kunstwerken die mensen, geïnspireerd door psalmen, gemaakt hebben. Misschien worden we ook zelf wel creatief! En uiteraard gaan we psalmen zingen, o.a. in de Oude Kerk van Oosterbeek, die we helemaal voor onszelf zullen hebben.

Van harte nodig ik je uit om op D.V. zaterdag 23 maart mee te gaan voor inspirerende ontmoetingen! De dag vindt plaats in en om het Koetshuis van de Herberg en zal duren van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur (inloop vanaf 9:30 uur).

Kosten: € 65,- (incl. koffie & thee, lunch en rondleiding door de Oude Kerk)
Informatie en aanmelding: bel tijdens het spreekuur naar 026-334 22 25 of vul het formulier in via de knop hieronder of stuur zelf een mail naar komopadem@pdcdeherberg.nl met je naam, adres en telefoonnummer.

In Balans – Voor mensen met burn-out klachten

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en/of nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt, als een soort preventie dus. Dan is deze midweek waarschijnlijk wat voor jou.

Deze drie dagen is er een speciaal programma. Je hebt een eigen kamer en gebruikt de maaltijden samen met de andere deelnemers. Er zijn verschillende groepsactiviteiten rond het thema balans, waarin ook de Bijbel opengaat en creativiteit een plek krijgt. Ook zullen we naar buiten gaan om tot rust te komen in en te genieten van de prachtige omgeving van de Herberg. Tussendoor zijn er steeds momenten voor jezelf.

De Kom-op-adem midweek ‘In balans’ wordt van D.V. maandag 15 april tot en met woensdag 17 april 2024. De kosten zijn € 285. Dit is inclusief 2 overnachtingen, maaltijden en koffie/thee. De christelijke zorgverzekeraar vergoedt een deel van de kosten als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf de mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het formulier via de knop onderaan deze pagina in.

Aanmelden of contact