Kom-op-adem weken

Voor mensen met burn-out klachten

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en/of nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt, als een soort preventie dus. Dan is deze midweek waarschijnlijk wat voor jou.

Deze vier dagen is er een speciaal aangepast programma. Je hebt een eigen kamer en gebruikt de maaltijden samen met de andere deelnemers. Er zijn verschillende groepsactiviteiten rond het thema balans, waarin ook de bijbel opengaat en creativiteit een plek krijgt. Ook zullen we naar buiten gaan om tot rust te komen in en te genieten van de prachtige omgeving van de Herberg. Tussendoor zijn er steeds  momenten voor jezelf. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen, er is genoeg ruimte om de anderhalve meter maatregel te handhaven.

In 2021 wordt de Kom-op-adem-midweek ‘In Balans’ gegeven van 24 – 27 november en kost € 325 euro. Pro-life vergoedt een deel van de kosten als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf de mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieaanvraag formulier in.

Leven met Verlies

(voor mensen die een dierbare verloren hebben)
De kom-op-adem driedaagse ‘Leven met verlies’ is voor die mensen die iemand verloren hebben. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem/haar moet vormgeven. Je wilt hier samen met God, samen met anderen die dit herkennen en alleen over nadenken in een prachtige omgeving.
Deze drie dagen is er een speciaal aangepast programma. De maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Er zijn groepsgesprekken rond een open Bijbel, themabijeenkomsten en creatieve activiteiten. Verder is er genoeg vrije tijd om rust te zoeken en te genieten van de prachtige omgeving. Je hebt een mooie, maar eenvoudige kamer met eigen sanitair. Natuurlijk houden we rekening met de corona-maatregelen. er is genoeg ruimte om de anderhalve meter maatregel te handhaven. Twee gastenbegeleiders van de Herberg: Dieuwertje Dorr en Bea Sonneveld, zorgen met een paar vrijwilligers voor de begeleiding.
De kom-op-adem midweek ‘Leven met Verlies’ wordt gehouden van maandag 29 november tot woensdag 1 december en kost €240,00. Pro Life vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf Mediumpolis.  Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieaanvraag formulier in.

Lees hieronder een ervaring van een deelnemer.

Vijftien maanden na het plotselinge overlijden van mijn man was ik deelnemer van de Kom-op-adem dagen “Leven met verlies” in de Herberg. Samen met 13 anderen die korter of langer geleden hun partner verloren, kwam ik letterlijk 3 dagen op adem in de gastvrije omgeving waar niets de medewerkers en de vrijwilligers teveel was. Hoewel ik veel gelezen heb over rouwen om een dierbare, heeft het me goed gedaan om met elkaar in gesprek te gaan over het verlies en de impact daarvan op ons leven en functioneren. Het mooie was dat we elkaar met 3 woorden begrepen en er heel veel herkenning was. We leerden dat emoties er mogen zijn en dat het niet helpt om ze weg te stoppen. Er groeide in die 3 dagen verbondenheid vanwege de gezamenlijke ervaring van verdriet en gemis.  Ook ervaarde ik een diepe verbondenheid in het geloof en het delen van ons geloofsvertrouwen of juist de vragen en worstelingen hiermee.

Het programma bestond uit een goede afwisseling van gesprekken, Bijbelstudie, stilte en ontspanning. Het was heerlijk om na een intensieve groepssessie het bos in te kunnen gaan en te genieten van de vogels en de natuur of me terug te trekken op mijn eigen kamer. Ook het heerlijke eten en het feit dat ik daar zelf niet over na hoefde te denken, zorgde voor een ontspannen gevoel!
Ik wil ook de warme betrokkenheid van de begeleiders en de vrijwilligers noemen. Zij hebben er voor gezorgd dat ik goed kan terugkijken op deze dagen. Ik kan iedereen die meer wil weten over leven met verlies en zijn/haar ervaringen wil delen, deze dagen aanbevelen!
Gerda van Krimpen

Wandelen met de Psalmen

Op deze retraitedag ontvangen we je in het Koetshuis van de Herberg. De Psalmen staan deze dag centraal. Samen met een aantal anderen gaan we op verschillende manieren naar de Psalmen luisteren en laten we ons inspireren door de woorden die lang geleden zijn opgeschreven, maar nog steeds veel zeggingskracht hebben. Tijdens een wandeling in de prachtige natuur rond de Pietersberg, worden we stil en aan de hand van fragmenten uit de Psalmen en luisteren naar wat God ons wil zeggen. In de Koetshuiszaal slaan we de Bijbel open om samen Psalmen te lezen. We luisteren naar psalmen die gezongen worden en kijken naar kunst die gemaakt is naar aanleiding van de Psalmen. Kortom een dag om tot rust te komen en je te laten verrassen.

Op dit moment is er nog geen dag Wandelen met de Psalmen gepland.