Kom-op-adem

Leven met verlies: november 2024


De kom-op-adem midweek ‘Leven met verlies’ is voor mensen van wie een dierbare is overleden. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem of haar moet vormgeven. Je wilt hier samen met God, met anderen die dit herkennen maar ook alleen over nadenken in een prachtige omgeving.

Voor deze drie dagen is er een speciaal programma opgezet. De maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Er zijn groepsgesprekken rond een open Bijbel, themabijeenkomsten en creatieve activiteiten. Verder is er genoeg vrije tijd om rust te zoeken en te genieten van de schitterende omgeving in Oosterbeek. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen, mochten die dan van toepassing zijn. Een gastenbegeleider van de Herberg zal samen met twee vrijwilligers deze midweek leiden.

De kom-op-adem midweek ‘Leven met verlies’ wordt gehouden van woensdag 20 november tot en met vrijdag 22 november 2024 en kost €285,00. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden en koffie/thee. De christelijke zorgverzekeraar vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf Mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieformulier in via de knop onderaan deze pagina. Sluitingsdatum is 11 november.

Mijn familie en ik: november 2024

De kom-op-adem midweek ‘Mijn familie en ik’ is voor mensen die er naar uitzien een stap naar meer verbinding met familie te zetten. Dit kan met name waardevol zijn wanneer familierelaties ingewikkeld voor je zijn of wanneer het contact met familie niet lekker loopt. Vooraf vul je een intakeformulier in waarin je de situatie van jezelf in relatie tot je familie beschrijft, de uitdagingen die zich voordoen en je verlangen. Tijdens de kom-op-adem dagen ga je hiermee aan de slag. Alle kleine verbindende stappen die je nu in familieverband zet zullen impact hebben, ook op de volgende generatie. Je wilt hier samen met God, met de begeleiders en met andere deelnemers die dit zullen herkennen over nadenken. Uiteraard is er ook ruimte om het besprokene alleen te overdenken, in de prachtige omgeving van de Herberg.

Deze kom-op-adem midweek wordt van maandag 25 november tot en met woensdag 27 november 2024 georganiseerd.

Je investering is € 285. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden en koffie/thee. De christelijke zorgverzekeraar vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf Mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieformulier in via de knop hieronder.

Grootouders met verlies

Na een goede en bijzondere ervaring in 2023/2024 hebben we er als Herberg opnieuw voor gekozen om specifiek aandacht te geven aan rouw en verlies bij opa’s en oma’s die een kleinkind hebben verloren met een Kom-op-adem dag ‘Opa’s en oma’s met verlies’. We willen stilstaan bij de impact van het verlies van een kleinkind, wat doet dat met opa’s en oma’s en wat is de invloed daarvan op (familie)relaties? We geven hierover niet alleen waardevolle informatie, maar ook de ontmoeting en het delen als lotgenoten onder elkaar wordt een belangrijk onderdeel van het programma. Op verschillende manieren hopen we met elkaar uw kleinkind en het gemis van hem of haar zichtbaar te maken. Deze KOA-dag is voor 2025 nog niet ingepland.

Heeft u nog vragen? Neem gerust telefonisch contact op met Aline de Boer of Jansje van Voorthuijsen op maandag of vrijdag tussen 9.00-10.00 uur, of vraag meer informatie via de knop onderaan deze pagina.

In Balans – Voor mensen met burn-out klachten

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en/of nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt, als een soort preventie dus. Dan is deze midweek waarschijnlijk wat voor jou.

Deze drie dagen is er een speciaal programma. Je hebt een eigen kamer en gebruikt de maaltijden samen met de andere deelnemers. Er zijn verschillende groepsactiviteiten rond het thema balans, waarin ook de Bijbel opengaat en creativiteit een plek krijgt. Ook zullen we naar buiten gaan om tot rust te komen in en te genieten van de prachtige omgeving van de Herberg. Tussendoor zijn er steeds momenten voor jezelf.

De Kom-op-adem midweek ‘In balans’ wordt vermoedelijk gehouden in april 2025.

Aanmelden of contact