Wat bieden wij?2019-01-25T15:55:27+02:00

Wat bieden wij?

In een gastvrij huis in een prachtige omgeving, bij een geopende bijbel, met professionele begeleiding bieden wij liefdevolle aandacht. We hebben verschillende mogelijkheden die bij jou aansluiten. Je kunt kiezen uit een herstelprogramma, retraite of kom-op-adem. We informeren je graag over het aanbod.

Herstelprogramma

Ons herstel programma is een programma van 2-6 weken. De aanmelding begint als je belt tijdens ons telefonisch spreekuur tussen 9.00 en 10.00 uur en tussen 12.45 en 13.15 uur. Er is geen lange wachtlijst. De dag van aankomst is op woensdag. Je hebt een eigen kamer. Je krijgt een eigen professionele pastorale begeleider met wie je een keer in de week een gesprek hebt. Daarnaast volg je het dagprogramma en ben je een onderdeel van onze christelijke gemeenschap. We zien gasten meestal erg opknappen van zo’n periode. In de 2e helft van je verblijf, wordt er contact gelegd met de plaatselijke gemeente en met je echtgenoot/ echtgenote als daar sprake van is.

Aanmeldingsprocedure

Je kunt iedere werkdag bellen tussen 9.00 -10.00 uur en van 12.45-13.15 uur. In dat telefoongesprek worden enkele gegevens genoteerd. Er wordt een afspraak gemaakt voor een intake gesprek binnen een of twee weken.
Een intake gesprek is een gesprek van een uur met een van onze begeleiders. In dat gesprek kun je iets over je situatie en leven vertellen. En er wordt besproken, wat de Herberg voor jou zou kunnen doen. De meeste gasten ervaren dit gesprek als heel plezierig. Een familielid of gemeentelid mag hierbij aanwezig zijn, als dat gewenst is. Een intake gesprek kost €35, –
De dinsdag na het intakegesprek wordt hierover gesproken door de indicatiecommissie
Die dinsdag aan het eind van de middag word je gebeld met de uitslag of je kunt komen; en zo ja wanneer
De dag van aankomst is woensdag en meestal is dit 1-3 weken na die dinsdag (dat je gebeld wordt).
Het verblijf is 2-6 weken. De kosten bedragen €61,00 per dag. De factuur wordt na afloop van je verblijf toegestuurd.

         

In zo’n midweek gaat het vooral om stil worden, God zoeken bidden en het lezen van de Bijbel. Dat vindt plaats in een prachtige omgeving waar alle ruimte is om te wandelen en te fietsen.

De retraite is grotendeels een individueel avontuur. Je krijgt een persoonlijke retraitebegeleider met wie je twee keer een gesprek hebt. De maaltijden worden samen met andere gasten genuttigd en je bent welkom bij de gezamenlijke dagopening in de kapel. Koffie en thee drink je op je eigen kamer.

Maandag is de vaste aankomst dag voor retraite gasten. We ver­wachten je dan om 09.45 uur. Je kunt over je kamer beschikken tot vrijdag 10.00 uur.
Je kunt je aanmelden via het retraiteformulier.

       

In balans: voor mensen met dreigende burn-out klachten

Deze midweek is van dinsdag-vrijdag. Je krijgt een mooie maar sobere kamer in het Koetshuis; je gebruikt samen met de andere midweek-gasten de maaltijden; na het ontbijt beginnen we met elkaar de dag in de kapel. Daarna volgt een programma waarin individuele en groepsmomenten worden afgewisseld met rust en bewegen. Deze midweek vindt plaats van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni 2019.

Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur.

Omgaan met verlies

Deze midweek is van woensdag – vrijdag. Je krijgt een mooie maar sobere kamer in het Koetshuis; je gebruikt samen met de andere midweek-gasten de maaltijden; na het ontbijt beginnen we met elkaar de dag in de kapel. Daarna volgt een programma waarin individuele en groepsmomenten worden afgewisseld met rust en bewegen. Deze midweek vindt plaats van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 november 2019.

Wandelen met de psalmen

Deze kom-op-adem-dag is op vrijdag 11 oktober en vrijdag 1 november.  Je gebruikt samen met de andere deelnemers de maaltijden; we beginnen de dag met elkaar de dag in de kapel. Vervolgens gaan we in een klein groep bezig met de waarde van de Psalmen. We  zullen ook veel buiten zijn in de prachtige omgeving. De psalmen zijn liederen van het leven. Alle emoties worden gevoeld, doorleefd en eerlijk uitgesproken of gezongen. Of het nu over blijdschap, verdriet, boosheid of angst  of schuld gaat.

Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur.