Wat bieden wij?

In een gastvrij huis in een prachtige omgeving, bij een geopende Bijbel, met professionele begeleiding bieden wij liefdevolle aandacht. We hebben verschillende mogelijkheden die bij jou aansluiten. Je kunt kiezen uit een herstelprogramma, retraite of kom-op-adem.

Herstelprogramma

Het herstelprogramma duurt twee tot zes weken. De aankomstdag is altijd woensdagochtend en de dag van vertrek dinsdagochtend. We houden ons aan de anderhalve meter maatregel en maken optimaal gebruik van beide gebouwen. Het is belangrijk dat je goed mobiel bent en kunt traplopen.
Voor al onze gasten en medewerkers gelden de maatregelen van het RIVM. In de week voor het verblijf ontvang je uitgebreide informatie hierover.

De aanmelding begint als je belt tijdens ons telefonisch spreekuur tussen 9.00 en 10.00 uur of tussen 12.45 en 13.15 uur.  Je hebt een eigen kamer en zo mogelijk eigen sanitair. Je krijgt een eigen professionele pastorale begeleider met wie je een keer in de week een gesprek hebt. Daarnaast volg je het dagprogramma en ben je een onderdeel van onze christelijke gemeenschap.

Aanmeldingsprocedure

Tijdens de telefonische aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intake gesprek binnen een of twee weken.
Een intake gesprek duurt een uur. In dat gesprek vragen we naar je leven en je huidige situatie. Er wordt besproken, wat de Herberg voor jou zou kunnen betekenen. Een familie- of gemeentelid mag hierbij aanwezig zijn. Een intake gesprek kost €40,00.

De dinsdag na het intakegesprek vergadert de indicatiecommissie. Aan het eind van die middag word je gebeld of je kunt komen en wanneer. Dit is meestal een tot drie weken na uitslag en bevestiging.
De eigen bijdrage per dag is in 2022 €67,00. De factuur wordt na afloop van je verblijf toegestuurd.

Tijd voor God, jezelf en de ander

Je wilt wel meer tijd nemen voor God en geloof, om in de Bijbel te lezen en te bidden, maar het komt er vaak niet van. Je verlangt er naar om net als Maria aan de voeten van Jezus te gaan zitten, maar je voelt je vaker een Martha. Je hebt best wat vragen over het geloof, God en het leven en je zou daar graag eens over in gesprek gaan. Meld je aan voor onze individuele retraite.

Verdieping in je geestelijk leven

Je verlangt naar verdieping in je geestelijk leven, naar meer leven in je geloof, naar contact met God. Het voelt alsof de bron van je leven droog staat. Je hebt vragen over God, geloof, je leven, waar je graag eens bij stil wilt staan. En je gelooft of hoopt dat de Bijbel daar het nodige over te zeggen heeft. Je zoekt naar nieuwe inspiratie, vervulling, verfrissing en vreugde.

Of je wilt ‘gewoon’ eens even stil staan en stil worden. Stil bij jezelf, stil bij en voor God. Tijd doorbrengen met God en Zijn Woord, de Bijbel. Voor wie dat individueel wil doen, bieden wij een goede plek in een prachtige omgeving, die uitnodigt om stil te worden en God te zoeken. Natuur en stilte, Bijbel en begeleiding zijn kenmerken van onze individuele retraite (midweek). Maandag is de vaste aankomst dag voor retraitegasten. We ver­wachten je dan om 09.45 uur. Je kunt over je kamer beschikken tot vrijdag 10.00 uur.

Aanmelden voor individuele retraite

Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden, mail dit vervolgens naar retraite@pdcdeherberg.nl. De kosten van een retraite midweek zijn € 420,00 inclusief 2 gesprekken. Zorgverzekeraar Pro Life draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten.

       

Leven met verlies

De kom-op-adem midweek ‘Leven met verlies’ is voor mensen die een dierbare aan de dood verloren hebben. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem of haar moet vormgeven. Je wilt hier samen met God, met anderen die dit herkennen maar ook alleen over nadenken in een prachtige omgeving.

Voor deze drie dagen is er een speciaal programma opgezet. De maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Er zijn groepsgesprekken rond een open Bijbel, themabijeenkomsten en creatieve activiteiten. Verder is er genoeg vrije tijd om rust te zoeken en te genieten van de schitterende omgeving in Oosterbeek. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen, mochten die dan van toepassing zijn. Een gastenbegeleider van de Herberg zal samen met twee vrijwilligers deze midweek leiden.

De kom-op-adem midweek ‘Leven met Verlies’ wordt gehouden van maandag 24 tot en met woensdag 26 april 2023 en kost €265,00. Pro Life vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf Mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieformulier in. Aanmelden kan tot en met 10 april.

Lees hieronder een ervaring van een deelnemer.

Vijftien maanden na het plotselinge overlijden van mijn man was ik deelnemer van de Kom-op-adem dagen. Samen met anderen die korter of langer geleden hun partner verloren, kwam ik letterlijk drie dagen op adem in de gastvrije omgeving waar niets de medewerkers en de vrijwilligers teveel was. Hoewel ik veel gelezen heb over rouwen om een dierbare, heeft het me goed gedaan om met elkaar in gesprek te gaan over het verlies en de impact daarvan op ons leven en functioneren. Het mooie was dat we elkaar met een paar woorden begrepen en er heel veel herkenning was. We leerden dat emoties er mogen zijn en dat het niet helpt om ze weg te stoppen. Er groeide in die drie dagen verbondenheid vanwege de gezamenlijke ervaring van verdriet en gemis. Ook ervaarde ik een diepe verbondenheid in het geloof en het delen van ons geloofsvertrouwen of juist de vragen en worstelingen hiermee.

Het programma bestond uit een goede afwisseling van gesprekken, Bijbelstudie, stilte en ontspanning. Het was heerlijk om na een intensieve groepssessie het bos in te kunnen gaan en te genieten van de vogels en de natuur of me terug te trekken op mijn eigen kamer. Ook het heerlijke eten en het feit dat ik daar zelf niet over na hoefde te denken, zorgde voor een ontspannen gevoel! Ik wil ook de warme betrokkenheid van de begeleiders en de vrijwilligers noemen. Zij hebben er voor gezorgd dat ik goed kan terugkijken op deze dagen. Ik kan iedereen die meer wil weten over leven met verlies en zijn/haar ervaringen wil delen, deze dagen aanbevelen!
Gerda

In balans

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en/of nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt, als een soort preventie dus. Dan is deze kom-op-adem midweek waarschijnlijk wat voor jou.

Deze drie dagen is er een speciaal aangepast programma. Je hebt een eigen kamer en gebruikt de maaltijden samen met de andere deelnemers. Er zijn verschillende groepsactiviteiten rond het thema balans, waarin ook de bijbel opengaat en creativiteit een plek krijgt. Ook zullen we naar buiten gaan om tot rust te komen in en te genieten van de prachtige omgeving van de Herberg. Tussendoor zijn er steeds momenten voor jezelf.

De Kom-op-adem-midweek ‘In Balans’ wordt gehouden van woensdag 19 april – vrijdag 21 april en kost € 265 euro. Pro-life vergoedt een deel van de kosten als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf de mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieformulier in. Aanmelden kan tot en met 10 april.

Kom-Op-Adem dag ‘Opa’s en oma’s met verlies’

In november hebben we twee Kom-Op-Adem midweken georganiseerd die in het teken stonden van rouw en verlies. Vanuit deze dagen werd duidelijk dat er ook behoefte is om specifiek aandacht te geven aan rouw en verlies bij opa’s en oma’s die een kleinkind hebben verloren. Vandaar dat de Herberg een Kom-Op-Adem ontmoetingsdag organiseert speciaal voor opa’s en oma’s.
Deze dag vond plaats op zaterdag 11 februari 2023. Op deze dag willen we stilstaan bij de impact van het verlies van een kleinkind, wat doet dat met opa’s en oma’s en wat is de invloed daarvan op (familie)relaties? We geven hierover niet alleen waardevolle informatie, maar ook de ontmoeting en het delen als lotgenoten onder elkaar wordt een belangrijk onderdeel van het programma. Op verschillende manieren hopen we met elkaar uw kleinkind en het gemis van hem of haar zichtbaar te maken.                                                                                                                                      Bij voldoende belangstelling organiseren we dit jaar opnieuw een dag speciaal voor opa’s en oma’s. We nodigen u van harte uit! Wellicht heeft u vrienden of kennissen voor wie dit een waardevolle ontmoeting zou zijn. Vertel hen dan gerust hierover.
Deze dag wordt gehouden in het Koetshuis, Pieterbergseweg 19 te Oosterbeek. U kunt zich aanmelden via komopadem@pdcdeherberg.nl of telefonisch via 026-3342225. De kosten zijn 60,- p.p.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met Aline de Boer of Jansje Spaan op maandag of vrijdag tussen 9.00-10.00 uur.