Wat bieden wij?

In een gastvrij huis in een prachtige omgeving, bij een geopende bijbel, met professionele begeleiding bieden wij liefdevolle aandacht. We hebben verschillende mogelijkheden die bij jou aansluiten. Je kunt kiezen uit een herstelprogramma, retraite of kom-op-adem.

Herstelprogramma

Het herstelprogramma begint op maandag en duurt twee tot zes weken. De aankomstdag is altijd maandag en de dag van vertrek vrijdag. We houden ons aan de anderhalve meter maatregel en maken optimaal gebruik van beide gebouwen. Het is belangrijk dat je goed mobiel bent en kunt traplopen.
Voor al onze gasten en medewerkers gelden de maatregelen van het RIVM. In de week voor het verblijf ontvang je uitgebreide informatie hierover.

De aanmelding begint als je belt tijdens ons telefonisch spreekuur tussen 9.00 en 10.00 uur of tussen 12.45 en 13.15 uur.  Je hebt een eigen kamer en zo mogelijk eigen sanitair. Je krijgt een eigen professionele pastorale begeleider met wie je een keer in de week een gesprek hebt. Daarnaast volg je het dagprogramma en ben je een onderdeel van onze christelijke gemeenschap.

Aanmeldingsprocedure

Tijdens de telefonische aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intake gesprek binnen een of twee weken.
Een intake gesprek duurt een uur. In dat gesprek vragen we naar je leven en je huidige situatie. En er wordt besproken, wat de Herberg voor jou zou kunnen betekenen. Een familie- of gemeentelid mag hierbij aanwezig zijn. Een intake gesprek kost €35, -.

De dinsdag na het intakegesprek vergadert de indicatiecommissie. Aan het eind van die middag word je gebeld of je kunt komen; en zo ja wanneer.
Dit is meestal 1-3 weken na uitslag en bevestiging.
De kosten bedragen per 2021 €455,– per week. De factuur wordt na afloop van je verblijf toegestuurd.

Tijd voor God, jezelf en de ander

Je wilt wel meer  tijd nemen voor God en geloof, om in de Bijbel te lezen en te bidden, maar het komt er vaak niet van. Je verlangt er naar om net als Maria aan de voeten van Jezus te gaan zitten, maar je voelt je vaker een Martha. Je hebt best wat vragen over het geloof, God en het leven en je zou daar graag eens over in gesprek gaan. Meld je aan voor onze individuele retraite.

Verdieping in je geestelijk leven

Je verlangt naar verdieping in je geestelijk leven, naar meer leven in je geloof, naar contact met God. Het voelt alsof de bron van je leven droog staat. Je hebt vragen over God, geloof, je leven, waar je graag eens bij stil wilt staan. En je gelooft of hoopt dat de Bijbel daar het nodige over te zeggen heeft. Je zoekt naar nieuwe inspiratie, vervulling, verfrissing en vreugde.

Of je wilt ‘gewoon’ eens even stil staan en stil worden. Stil bij jezelf, stil bij en voor God. Tijd doorbrengen met God en Zijn woord, de Bijbel. Voor wie dat individueel wil doen, bieden wij een goede plek in een prachtige omgeving, die uitnodigt om stil te worden en God te zoeken. Natuur en stilte, Bijbel en begeleiding zijn kenmerken van onze individuele retraite (midweek). Maandag is de vaste aankomst dag voor retraite gasten. We ver­wachten je dan om 09.45 uur. Je kunt over je kamer beschikken tot vrijdag 10.00 uur.

Aanmelden voor individuele retraite

Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden, mail dit vervolgens naar retraite@pdcdeherberg.nl. De kosten van een retraite midweek zijn € 368,00, inclusief 2 gesprekken. Zorgverzekeraar Pro Life draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten.

       

In balans: voor mensen met dreigende burn-out klachten

Je hebt een vol en druk leven en je zou wel wat rust en/of nieuwe inspiratie kunnen gebruiken. Je kunt en doet veel, maar soms zou je eens helemaal niets willen. Je wilt voorkomen, dat je in een burn-out terecht komt, als een soort preventie dus. Dan is deze midweek waarschijnlijk wat voor jou.

Deze vier dagen is er een speciaal aangepast programma. Je hebt een eigen kamer en gebruikt de maaltijden samen met de andere deelnemers. Er zijn verschillende groepsactiviteiten rond het thema balans, waarin ook de bijbel opengaat en creativiteit een plek krijgt. Ook zullen we naar buiten gaan om tot rust te komen in en te genieten van de prachtige omgeving van de Herberg. Tussendoor zijn er steeds  momenten voor jezelf. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen, er is genoeg ruimte om de anderhalve meter maatregel te handhaven.

In 2021 wordt de Kom-op-adem-midweek ‘In Balans’ gegeven van 24 – 27 november en kost € 325 euro. Pro-life vergoedt een deel van de kosten als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf de mediumpolis. Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieaanvraag formulier in.

Leven met Verlies

(voor mensen die een dierbare verloren hebben)
De kom-op-adem driedaagse ‘Leven met verlies’ is voor die mensen die iemand verloren hebben. Je voelt een leegte en vraagt je af waar God is in dit grote verdriet. Je herkent gevoelens van verdriet, machteloosheid, boosheid en angst. Je vraagt je af hoe je je leven zonder hem/haar moet vormgeven. Je wilt hier samen met God, samen met anderen die dit herkennen en alleen over nadenken in een prachtige omgeving.
Deze drie dagen is er een speciaal aangepast programma. De maaltijden gebruiken we gezamenlijk. Er zijn groepsgesprekken rond een open Bijbel, themabijeenkomsten en creatieve activiteiten. Verder is er genoeg vrije tijd om rust te zoeken en te genieten van de prachtige omgeving. Je hebt een mooie, maar eenvoudige kamer met eigen sanitair. Natuurlijk houden we rekening met de corona-maatregelen. er is genoeg ruimte om de anderhalve meter maatregel te handhaven. Twee gastenbegeleiders van de Herberg: Dieuwertje Dorr en Bea Sonneveld, zorgen met een paar vrijwilligers voor de begeleiding.
De kom-op-adem midweek ‘Leven met Verlies’ wordt gehouden van maandag 29 november tot woensdag 1 december en kost €240,00. Pro Life vergoedt deze kom-op-adem midweek als Herstelprogramma (Herstellingsoord) vanaf Mediumpolis.  Heb je belangstelling of wil je informatie? Bel ons tijdens het spreekuur of vul het informatieaanvraag formulier in.

Wandelen met de psalmen

Deze dag gaan we onder andere wandelen in Gods mooie schepping. We worden stil en willen luisteren. We slaan de Bijbel open om de Psalmen te lezen. Maar we zullen ze ook beluisteren en ervaren. Kortom een dag om je te laten inspireren door het Woord van God. Doe je met ons mee?

Op dit moment is er nog geen dag Wandelen met de Psalmen gepland.