Herstelprogramma2019-01-15T08:25:16+02:00

Herstelprogramma

Herstelprogramma

Ons herstel programma is een programma van 2-6 weken. De aanmelding begint als je belt tijdens ons telefonisch spreekuur. Er is geen lange wachtlijst. De dag van aankomst is op woensdag. Je hebt een eigen kamer. Je krijgt een eigen professionele pastorale begeleider met wie je een keer in de week een gesprek hebt. Daarnaast volg je het dagprogramma en ben je een onderdeel van onze christelijke gemeenschap. We zien gasten meestal erg opknappen van zo’n periode. In de 2e helft van je verblijf, wordt er contact gelegd met de plaatselijke gemeente en met je echtgenoot/ echtgenote als daar sprake van is. Meer algemene informatie kun je lezen in onze folder.

Aanmeldingsprocedure

Je kunt iedere werkdag bellen tussen 9.00 -10.00 uur en van 12.45-13.15 uur. In dat telefoongesprek worden enkele gegevens genoteerd. Er wordt een afspraak gemaakt voor een intake gesprek binnen een of twee weken.
Een intake gesprek is een gesprek van een uur met een van onze begeleiders. In dat gesprek kun je iets over je situatie en leven vertellen. En er wordt besproken, wat de Herberg voor jou zou kunnen doen. De meeste gasten ervaren dit gesprek als heel plezierig. Een familielid of gemeentelid mag hierbij aanwezig zijn, als dat gewenst is. Een intake gesprek kost €25, –
De dinsdag na het intakegesprek wordt hierover gesproken door de indicatiecommissie.
Die dinsdag aan het eind van de middag word je gebeld met de uitslag of je kunt komen; en zo ja wanneer
De dag van aankomst is woensdag en meestal is dit 1-3 weken na die dinsdag (dat je gebeld wordt).
Het verblijf is 2-6 weken. De kosten bedragen €61,00 per dag. De factuur wordt na afloop van je verblijf toegestuurd.

Verkort Herstelprogramma

Als je wel behoefte hebt aan een Herstelprogramma, maar je kunt onmogelijk 2- 6 weken weg van huis of van je werk, kun je je aanmelden voor een verkort herstelprogramma van 1-2 weken. De aanmeldingsprocedure is hetzelfde als bij het herstelprogramma.