Word vrijwilliger

Vrijwilliger in de Herberg

Kijk hier voor de huidige openstaande vacatures.

Welk vrijwilligerswerk bieden wij?

Al het vrijwilligerswerk vindt plaats op de Pietersberg in Oosterbeek. Vrijwel alle werkzaamheden worden in teamverband uitgevoerd. Het vrijwilligerswerk is te verdelen in verschillende groepen:

Dagvrijwilliger

Als dagvrijwilliger werk je één vaste dag per week of veertien dagen. Je werkt mee in de keuken en doet ondersteunend (huishoudelijk) werk met of voor de gasten. Samen met gasten, team en andere vrijwilligers drink je koffie en thee en neem je deel aan de maaltijden.

Keukenvrijwilliger (weekend of door de week)

Je wordt ongeveer 1x per 6 weken ingedeeld van vrijdagmiddag tot zondagavond of maandagmorgen. Je verzorgt de (brood)maaltijden voor de gasten. Het is ook mogelijk op een vaste dag door de week de warme maaltijd te bereiden of een broodmaaltijd te verzorgen.

Koetshuisvrijwilliger

In het Koetshuis (naast de Herberg) zijn regelmatig bijeenkomsten. Je kunt dan denken aan een concert, een dag van een kerkenraad, een vergadering van het bestuur, het afscheid van diaconaal medewerkers, een verjaardag van een vrijwilliger of een dagje-uit van een vrouwenkring. Koetshuisvrijwilligers ontvangen de deelnemers en dragen zorg voor o.a. de catering.

Receptievrijwilliger

Vind je het leuk om veelvuldig contact te hebben met gasten, vrijwilligers en anderen? Dan is dit wellicht een passende functie voor je. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het opnemen van de telefoon, ontvangen van bezoek en gasten, lichte administratieve werkzaamheden, post verzenden en agendabeheer.

Technische activiteiten

Een belangrijk deel van het onderhoud aan het gebouw gebeurt door onderhoudsvrijwilligers. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: schilderen, onderhoud van de tuin, kleine reparaties en hulp bij grotere renovaties.

Stafvervanger of gastvrouw/-heer

Je werkt met een collega-vrijwilliger een (vaste) avond per week of veertien dagen, of een deel van een weekend per maand. Je hebt aandacht voor de gasten en verzorgt de dagopening, tafelleiding en dagsluiting. Als gastvrouw werk je een vaste dag per week van 7.30 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie

Neem contact op met één van de coördinatoren (Caroline Eisma of Rein van der Knijff) als je meer informatie wenst te ontvangen. Telefoon: 026-334 22 25,  of vul het reactieformulier in en mail dit naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.