Tussenjaar2018-10-23T12:34:52+02:00

Tussenjaar

Heb je vragen over de manier waarop je je leven wilt inrichten en wil je even een break nemen? Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Zoek je een zinvolle invulling voor een tussenjaar? Gestopt met je studie of ben je afgestudeerd en heb je nog geen baan? Zoek je een invulling voor je maatschappelijke diensttijd? Wil je werkervaring opdoen? Wil je je gewoon een jaar inzetten voor mensen die het moeilijk hebben?

Geef je dan op voor een diaconaal jaar in de Herberg!

Een diaconaal tussenjaar loopt van september tot en met juni. Het betreft dus één studiejaar, waarin je veel waardevolle dingen leert! Zo leer je bijvoorbeeld goed met mensen om te gaan. Je doet in dit jaar werkervaring en levenservaring op. Je leert hoe het is om op kamers te wonen zonder meteen de druk van een studie en huishouden te voelen. Tegelijkertijd leer je stap voor stap hoe het is om je eigen zaakjes te regelen. Je maakt bijvoorbeeld de kamers schoon, je helpt de kok met het eten klaarmaken en je verzorgt de broodmaaltijden. Verder doe je ervaring op met receptiewerkzaamheden of met andere werkzaamheden die passen bij je opleiding, dat staat goed op je cv.

De Herberg heeft plek voor vier diaconaal werkers. Je werkt dus in teamverband. Op deze wijze lever je een belangrijke bijdrage aan het geheel van de Herberg.

Als diaconaal medewerker heb je niet alleen een praktisch tussenjaar, maar ook een oriënterend jaar of een maatschappelijke diensttijd voor de boeg. Je wordt in dat jaar ook gestimuleerd om over jezelf na te denken en om doelen te stellen in het leven.

Huisvesting

Je hebt tien maanden lang de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis. Daarnaast hebben de diaconaal medewerkers/vrijwilligers die een tussenjaar doen een gemeenschappelijke huiskamer.

Zakgeld en zorgverzekering

Diaconaal medewerkers ontvangen in het seizoen 2018/2019 een vergoeding van netto € 116 per maand. Dit bedrag bestaat uit € 50 zakgeld en € 66 voor de kosten van de zorgverzekering (dat is de gemiddelde premie onder aftrek van de zorgtoeslag, die je zelf aanvraagt).

Reiskosten

Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer (eventueel kortingskaart + individuele reizen als dat goedkoper is dan dagkaarten) of een kilometervergoeding.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor een tussenjaar of een maatschappelijke diensttijd in de vorm van een diaconaal jaar?

Nadere informatie kan per e-mail worden opgevraagd via vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl  of telefonisch (026-334 22 25). Vraag naar Rein van der Knijff of Idelette Westerhof.

Als je je wilt aanmelden voor een gesprek, sla dan formulier aanmelding diaconaal jaar op, vul het in en stuur dat ingevuld naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

          

Een tussenjaar op de Herberg, is veelzijdig:

  • Zelfstandig wonen en werken, maar wel in een beschermde setting
  • Goeie gesprekken met begeleiders (peptalk)
  • Rijker worden naarmate je banksaldo daalt