Tussenjaar2019-06-13T15:48:23+02:00

Tussenjaar

Tien maanden de tijd om jezelf te ontwikkelen en je horizon te verbreden, je talenten te ontdekken en je te bezinnen op de toekomst. Veel verschillende werkzaamheden doen en samen met andere jongeren vanuit je geloof je inzetten voor de ander.

Zoek je een zinvolle invulling voor een tussenjaar of maatschappelijke diensttijd? Wil je werkervaring opdoen of je inzetten voor de gasten van de Herberg? Geef je dan op voor een diaconaal jaar.

Een diaconaal tussenjaar loopt van september tot en met juni. Het betreft dus één studiejaar, waarin je veel waardevolle dingen leert. Daarbij kun je denken aan: mensenkennis opdoen, samenwerken, zelf verantwoordelijkheid nemen.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:  huishoudelijk werk, maaltijden voorbereiden, receptiewerk en optrekken met gasten. We houden hierbij rekening met jouw mogelijkheden en talenten.

Er is plek voor vier diaconaal werkers.

Huisvesting

Je krijgt een eigen kamer in het Koetshuis en een gezamenlijke woonkamer.

Zakgeld, reiskosten en zorgverzekering

Je krijgt in het seizoen 2019/2020 een vergoeding van netto € 116 per maand. Dit bedrag bestaat uit € 50 zakgeld en € 66 voor de kosten van de zorgverzekering (dat is de gemiddelde premie onder aftrek van de zorgtoeslag, die je zelf aanvraagt).

Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer of een kilometervergoeding.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor een tussenjaar of een maatschappelijke diensttijd in de vorm van een diaconaal jaar?

Mail naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl  of bel (026-334 22 25). Vraag naar Rein van der Knijff of Idelette Westerhof.

Als je je wilt aanmelden voor een gesprek, sla dan formulier aanmelding diaconaal jaar op, vul het in en stuur het naar vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

          

Een tussenjaar op de Herberg, is veelzijdig:

  • Zelfstandig wonen en werken, maar wel in een beschermde setting
  • Goeie gesprekken met begeleiders (peptalk)
  • Rijker worden naarmate je banksaldo daalt