Vakantiewerk 2018-02-07T13:05:41+00:00

Vakantiewerk

Een leuke vakantie. Dat wil iedereen wel. Wil je ook wel eens wat anders dan een ski- of strandvakantie.  Misschien ben jij wel iemand die een keer wat nuttigs wil doen in z’n vrije tijd. Als dat zo is, dan ben jij degene die wij zoeken!

Wat bieden we?

Wij bieden je een werkvakantie van 2 weken of langer aan die waardevol is voor jou én voor de ander. Je doet onder meer huishoudelijk werk, receptiewerk en verzorgt de broodmaaltijden. Dit werk gebeurt in teamverband.

Naast je 36-urige werkweek heb je nog  tijd genoeg om vakantie te vieren: lekker winkelen in Arnhem of de mooie omgeving verkennen. ‘s Avonds kun je op je kamer je eigen dingen doen of je kunt je andere collega’s  ontmoeten in de algemene huiskamer. Je reiskosten worden vergoed en voor het eten en je slaapplaats in het nabij gelegen Koetshuis wordt gezorgd.

Een maatschappelijke stage behoort in de zomerperiode ook tot de mogelijkheden.

See you @ Herberg!

Meer informatie

Ben jij flexibel, wil jij nieuwe mensen ontmoeten en ben je 15 jaar of ouder? Neem dan contact op met de Herberg en vraag naar Bert Hansman of Rein van der Knijff (coördinatoren vrijwilligerswerk). Tel. (026-334 22 25) of e-mail: vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

 

Onze zomer in de Herberg

Hallo allemaal,

Deze zomer hebben wij vakantiewerk in de Herberg gedaan. Sommige vakantiewerkers waren hier al vaker geweest en konden de nieuwe mensen mooi inwerken. Het werk wat wij gedaan hebben is behoorlijk verschillend. We deden dingen zoals koffie zetten, wc’s schoonmaken, bedden verschonen, achter de receptie zitten, naar de markt gaan, eten helpen koken, helpen met crea enz. Eline heeft ook veel andere dingen geleerd zoals koffie drinken en spinazie eten! Aan het eind van de week kon Eline niet meer zonder haar bakje koffie!

We hebben in onze vrije tijd ook veel muziek gemaakt, 2 van ons hadden hun dwarsfluit bij zich en de vlooienmars heeft aardig wat keren door het koetshuis geklonken… ’s Avonds keken we films tot in de vroege uurtjes, maar na zo’n korte nacht gaat er soms nog wel eens iets mis: zoals koud water i.p.v. gekookt water in de theepot, het koffiezetapparaat aan zonder kan eronder, verbogen sleutels, glazen die breken en een dop van een thermoskan die in een vol kopje koffie plenst. Gelukkig vonden de gasten het niet erg, die lachten om onze domme acties.

Natuurlijk hebben we veel geleerd, maar waarvan we het meest hebben genoten zijn de contacten met andere mensen om ons heen. Soms bleek het dat de gasten zo actief waren geweest, dat ze onze taak hadden overgenomen. Dan konden we lekker een potje scrabble doen met een gast. Ook gezellig was het om samen naar de markt te gaan, of te kletsen tijdens het eten. Kortom, we hebben genoten!

Willeke, Mathea, Laura, Anne, Eline en Marije