Vakantiewerk of diaconaal jaar

Hoihoi,

Wat leuk dat jij onze QR code hebt gescand. Welkom!

Op deze pagina vind je informatie over vakantiewerk en een tussen(half)jaar in ‘de Herberg’ in Oosterbeek. Al heel veel jongeren gingen je voor en zijn razend enthousiast over deze unieke ervaring. Het is gezellig, afwisselend, zinvol en heel leerzaam. Je doet indrukken en vaardigheden op die je hele leven met je meegaan.

De Herberg is een christelijk huis waar het hele jaar door mensen verblijven die thuis vast liepen. Zij zijn een aantal weken intern en doen mee aan het programma van onder andere gezamenlijke maaltijden, creatieve activiteiten en bijbelmomenten. Hun verblijf is mogelijk door het werk van heel veel vrijwilligers. Zij zorgen voor gastvrijheid, gezelligheid, liefdevolle aandacht, een schoon huis en maaltijden.

Vakantiewerk – voor jongeren vanaf 15 jaar

‘Als vrijwilliger krijg je niet betaald, maar ontvang je heel veel.’ Dat zei een van de jongeren na twee weken vakantiewerk. Of zoals een ander het verwoordde: ‘Plezier maken en tegelijkertijd echt iets betekenen voor de ander.’

De Herberg bied je een werkvakantie van een of twee weken aan. Je doet onder meer huishoudelijk werk, receptiewerk en verzorgt de broodmaaltijden. Dit werk gebeurt samen met andere jongeren en andere vrijwilligers. Naast je 36-urige werkweek heb je nog tijd genoeg om leuke dingen te doen.

Eigen kamer

Je hebt een eigen kamer in het Koetshuis en er is voor jou en de andere vakantievrijwilligers een gezellige woonkamer om te chillen als je vrij bent. Je reiskosten worden vergoed en voor het eten wordt gezorgd.
Een maatschappelijke stage behoort in de zomerperiode ook tot de mogelijkheden.

Belangstelling?
Neem voor meer informatie contact op met de Herberg en vraag naar Rein van der Knijff of Idelette Westerhof.
Telefoon: 026-3342225 of email vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

Tussen(half)jaar

Zoek jij een zinvolle invulling voor een tussenjaar? Wil je een periode iets betekenen voor anderen en tegelijkertijd werk- en levenservaring opdoen? Kom dan voor een diaconaal (half) jaar in de Herberg! Een diaconaal tussenjaar loopt in principe van september tot en met juni. Het betreft dus één studiejaar. In overleg is het ook mogelijk vijf maanden te komen: van september tot februari of van februari tot juli. De Herberg is op zoek naar jongeren die vanaf september 2023 een tussenjaar willen gaan doen.

Bekijk onze video of lees hieronder verder voor meer informatie.


Leerdoelen en werkzaamheden
Je kunt aangeven wat je zou willen leren. Misschien wil je groeien in zelfstandigheid, wil je je bezinnen op de toekomst, wil je leren samenwerken en verantwoordelijkheid dragen, wil je groeien in je geloof, of ben je op zoek naar meer structuur in leven. Je krijgt een coach die onder andere met jou je leerdoelen evalueert.
Je werkt iedere week 36 uur (in overleg is minder uren ook goed) en voert verschillende werkzaamheden uit, zoals kamers schoonmaken, (brood)maaltijden verzorgen, receptiewerk, activiteiten in het Koetshuis begeleiden, optrekken met gasten. We zoeken met jou ook naar werkzaamheden die passen bij je ervaring en opleiding.

Huisvesting
Je hebt de hele periode kosteloos de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis en met de andere diaconaal medewerkers een gezamenlijke huiskamer.

Zakgeld, zorgverzekering en reiskosten
Je krijgt in het seizoen 2022/2023 een vergoeding van € 116 bruto per maand. Dit bedrag bestaat uit € 80 zakgeld en € 45 voor een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering (als je 18 jaar of ouder bent).
Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer of een kilometervergoeding.

Belangstelling?
Neem voor meer informatie contact op met de Herberg en vraag naar Rein van der Knijff of Idelette Westerhof.
Telefoon: 026-3342225 of email vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.