Tussen(half)jaar of diaconale werkvakantie

Hoihoi,

Wat leuk dat jij onze QR code hebt gescand. Welkom!

Op deze pagina vind je informatie over de diaconale werkvakantie en over een tussen(half)jaar in ‘de Herberg’ in Oosterbeek. Al heel veel jongeren gingen je voor en zijn razend enthousiast over deze unieke ervaring. Het is gezellig, afwisselend, zinvol en heel leerzaam. Je doet indrukken en vaardigheden op die je hele leven met je meegaan. En voor de gasten die in de Herberg verblijven ben jij het zonnetje in huis!

De Herberg is namelijk een christelijk huis waar het hele jaar door gasten verblijven die even afstand willen nemen, vanwege bijvoorbeeld relatieproblemen of burn-out. Zij zijn een twee tot zes weken in de Herberg om tot rust te komen en nieuw perspectief op te doen. Er is voor hen een programma met o.a. gezamenlijke maaltijden, creatieve activiteiten, bijbelmomenten en gesprekken met gastenbegeleiders. Hun verblijf is mogelijk door het werk van heel veel vrijwilligers. Zij zorgen voor gastvrijheid, gezelligheid, liefdevolle aandacht, een schoon huis en maaltijden.

Diaconale werkvakantie – voor jongeren vanaf 15 jaar

‘Als vrijwilliger krijg je niet betaald, maar ontvang je heel veel.’ Dat zei een van de jongeren na twee weken vakantiewerk. Een ander verwoordde het zo: ‘Plezier maken en tegelijkertijd echt iets betekenen voor de ander.’

De Herberg bied je een werkvakantie van een of twee weken aan.  Je doet onder meer huishoudelijk werk, receptiewerk en verzorgt de broodmaaltijden. Voor gasten ben je het zonnetje in huis, gewoon door er te zijn. Het werk doe je samen met andere jongeren en vrijwilligers. Maar ook erg leuk en gezellig om samen met een vriend(in) te doen! Naast je 36-urige werkweek heb je nog tijd genoeg om leuke dingen te doen in de prachtige omgeving van de Herberg en/of met elkaar .

Eigen kamer

Je hebt een eigen kamer in het Koetshuis en er is voor jou en de andere vakantievrijwilligers een gezellige woonkamer om te chillen als je vrij bent. Je reiskosten worden vergoed en voor het eten wordt gezorgd. Sommige boeken deze werkvakantie om te kijken of een tussen(half)jaar in de toekomst iets voor hen zou zijn. Een maatschappelijke stage behoort in de zomerperiode ook tot de mogelijkheden.

Belangstelling?
Neem voor meer informatie contact op met de Herberg en vraag naar Rein van der Knijff of Idelette Westerhof.
Telefoon: 026-3342225 of email vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.

Tussen(half)jaar

Zoek jij een zinvolle invulling voor een tussenjaar?! Even geen school, maar iets anders… Wil je een periode iets betekenen voor anderen en tegelijkertijd werk- en levenservaring opdoen? Kom dan voor een diaconaal (half) jaar naar de Herberg! Een plek om te groeien en bloeien, te ontdekken wie je zelf bent, mensenkennis op te doen en je talenten te ontdekken. Een diaconaal tussenjaar loopt in principe van september tot en met juni. Het is  ook mogelijk om vijf maanden te komen, van september tot februari of van februari tot juli. Op dit moment is er vanaf september 2024 plaats voor vier jongeren die een tussen(half)jaar willen doen. Kom gerust een dagje meelopen om de sfeer te proeven en te kijken of het wat voor je is!

Bekijk onze video om een impressie te krijgen of lees hieronder verder.


Werkzaamheden, leerdoelen en vormingsactiviteiten
Je werkt iedere week 36 uur en voert verschillende werkzaamheden uit, zoals kamers schoonmaken, (brood)maaltijden verzorgen, receptiewerk, activiteiten in het Koetshuis begeleiden, optrekken met gasten, post en stories plaatsen op de Insta-pagina van de Herberg. We zoeken met jou ook naar werkzaamheden die passen bij je ervaring en opleiding.

Tijdens een tussen(half)jaar zijn er verschillende vormingsactiviteiten waarin je meer leert over jezelf, over wie je bent in relaties en over je relatie met God. Daarnaast kan je zelf aangeven wat je zou willen leren. Misschien wil je groeien in zelfstandigheid, wil je je bezinnen op de toekomst, wil je leren samenwerken en verantwoordelijkheid dragen, wil je groeien in je geloof, of ben je op zoek naar meer structuur in leven. Je krijgt een coach die onder andere met jou je leerdoelen evalueert.

Huisvesting
Je hebt de hele periode kosteloos de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis en met de andere diaconaal medewerkers een gezamenlijke huiskamer.

Zakgeld, zorgverzekering en reiskosten
Je krijgt een vergoeding van ongeveer € 100 bruto per maand.
Reiskosten van en naar huis in de weekenden worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer of een kilometervergoeding.

Lijkt het je wat?
Kom gerust een dagje meelopen. Neem contact op met de Herberg en vraag naar Rein van der Knijff of Idelette Westerhof.
Telefoon: 026-3342225 of email vrijwilligerswerk@pdcdeherberg.nl.