Najaarsconcert

Najaarsarrangement │ zaterdag 10 november 2018

Wandeling naar en bezoek aan de Oude Kerk van Oosterbeek, o.l.v. een gids

De Oude Kerk in Oosterbeek is een 10e eeuwse pré-romaanse kerk en als zodanig de oudste nog in gebruik zijnde kerk van ons land. Een bewijs van deze hoge ouderdom is de tri-absidale (uit drie halfronde altaarruimten bestaande) koorafsluiting, zichtbaar in de vloer.

Bij de herstelwerkzaamheden na de Tweede Wereldoorlog kwam de hoge ouderdom van dit gebouw aan het licht. Tijdens de slag om Arnhem in september 1944 speelde dit gebouw een cruciale rol. Het was één van de laatste steunpunten van de Airbornetroepen voordat zij zich over de rivier moesten terugtrekken. Nog steeds en vooral tijdens de jaarlijkse herdenkingen, blijkt dat voor de Airbornes deze kerk een pelgrimsoord geworden is.

Concert

’s Middags is het Koetshuis het decor waarin weer een bijzonder concert te beluisteren zal zijn. Ook ditmaal zal het najaarsprogramma verzorgd worden door de musicus André van Vliet. En zoals altijd zal hij weer een verrassend programma verzorgen, samen met violiste Laura van der Stoep en het damesensemble: Con Affetto.

Aanvang concert: 14.30 uur