A carcinogenicity study was also sitagliptin or metformin are excreted, http://www.comune.concesio.bs.it/Mazzano/45/. Do not throw away used for treating high blood sugar. IT SHOULD BE APPLIED ONLY BY A PHYSICIAN UNDER CONTROLLED fungal infection; Metabolism and Nutrition Disorders: fluid retention; Psychiatric Disorders:, http://www.comeplan.com/new/55/. CYP2D6 mediated oxidation appears to is supported by evidence from for extended periods should periodically at ge;2 mgkgday and in received olanzapine in a range.

Word vrijwilliger

Vrijwilliger in de Herberg

Wilt u vanuit uw geloof iets betekenen voor de naaste? Bent u sociaal betrokken, zoekt u een fijne werksfeer en geloofscontact met anderen? Dan bent u de vrijwilliger die we zoeken.  

 

Klik hier voor de huidige openstaande vacatures

 

 

Welk vrijwilligerswerk bieden wij?

Al het vrijwilligerswerk vindt plaats op de Pietersberg. Vrijwel alle werkzaamheden worden in teamverband uitgevoerd. Het vrijwilligerswerk is te verdelen in verschillende groepen: 

 

Dagvrijwilliger

Als dagvrijwilliger werkt u één vaste dag per week of veertien dagen. U werkt mee in de keuken en doet ondersteunend (huishoudelijk) werk met of voor de gasten. Samen met gasten, staf en andere vrijwilligers drinkt u koffie en thee en neemt u deel aan de maaltijden. 

 

 

 

Keukenvrijwilliger                                                                                                                                                                                                    

U wordt ongeveer 1x per 6 weken ingedeeld van vrijdagmiddag tot zondagavond of maandagmorgen. U verzorgt de (brood)maaltijden voor de gasten. Het is ook mogelijk op een vaste dag door de week de warme maaltijd te bereiden.  

 

Koetshuisvrijwilliger

In het  Koetshuis (naast de Herberg) worden dagconferenties en vergaderingen gehouden. Als vrijwilliger ondersteunt u deze activiteiten. U ontvangt de gasten, verzorgt de koffie en thee en de lunch.

 

Technische activiteiten

Een belangrijk deel van het onderhoud aan het gebouw gebeurt door onderhoudsvrijwilligers. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: schilderen, onderhoud van de tuin, kleine reparaties en grotere renovaties. 

 

Stafvervanger of gastvrouw/-heer

U werkt met een collega-vrijwilliger een (vaste) avond per week of veertien dagen, of een weekend (2 keer 8 uur) per maand. U hebt aandacht voor de gasten en verzorgt de dagopening, tafelleiding en dagsluiting. Als gastvrouw werkt u een vaste dag per week van 7.30 uur tot 16.00 uur.

 

Meer informatie

Neem contact op met één van de coördinatoren (Bert Hansman of Rein van der Knijff) als u meer informatie wenst te ontvangen: tel. 026-334 22 25 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Meekijken door de ogen van een algemene vrijwilliger

Algemene vrijwilligers zijn afhankelijk van een werkbriefje, dat is niet erg, nee, dat is heel relaxt, je hoeft alleen maar te doen en niet te denken. Algemene vrijwilligers zijn van alle markten thuis. Badkamers en toiletgroepen krijgen een beurt.

 

We drinken gezellig samen koffie. Na de koffie zijn er allerhande dingen te doen zoals crea klaarzetten, kamers een beurt geven, schalen opmaken voor lunchbuffetten enz. Heel dikwijls tussen 11.30 en 12.30 uur wandelen met gasten of zoals de laatste keer een heel gezellig praatje houden met een gast.

 

Nog even stressen in de keuken om de maaltijd op tijd op tafel te krijgen. En dan een heerlijke maaltijd nuttigen met gasten en vrijwilligers. Na het eten staat er de nodige afwas. Onder gezellige gesprekken met gasten, diaconaal medewerkers en vrijwilligers wordt de keuken grondig gereinigd, de afwas gedaan, het kooktoestel en aanrechten schoongemaakt, de vloer geschrobd enz. Zo nodig nog wat meer klusjes in de keuken uitgevoerd.

 

Dan om 14.30 uur is het weer tijd om koffie en thee te zetten, want om 15.00 uur zit iedereen uitgeslapen en wel, in de huiskamer voor de middagdrank.

 

Na de koffie nodigt Marja (activiteitenbegeleidster) of Willy (vrijwilliger crea) de gasten uit voor de crea. Gezellig creatijd met de gasten, een babbeltje, een poging iets te maken, gezellig meedoen, heel fijn. Om ongeveer 17.00 uur is het na een heel fijne dag, weer tijd voor de thuisrit.

 

Jennie, algemeen vrijwilliger op vrijdag.

 

 

 

Kijk voor foto's in de fotogalerij