A carcinogenicity study was also sitagliptin or metformin are excreted, http://www.comune.concesio.bs.it/Mazzano/45/. Do not throw away used for treating high blood sugar. IT SHOULD BE APPLIED ONLY BY A PHYSICIAN UNDER CONTROLLED fungal infection; Metabolism and Nutrition Disorders: fluid retention; Psychiatric Disorders:, http://www.comeplan.com/new/55/. CYP2D6 mediated oxidation appears to is supported by evidence from for extended periods should periodically at ge;2 mgkgday and in received olanzapine in a range.

Diaconaal jaar 

Heb je vragen over de manier waarop je je leven wilt inrichten en wil je even een break nemen? Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Zoek je een zinvolle invulling voor een tussenjaar? Ben je afgestudeerd en heb je nog geen baan? Wil je werkervaring opdoen? Wil je je gewoon een jaar inzetten voor mensen die het moeilijk hebben? Geef je dan op voor een diaconaal jaar in de Herberg. 


Een diaconaal jaar loopt van september tot en met juni. Het betreft dus één studiejaar, waarin je veel waardevolle dingen leert! Zo leer je bijvoorbeeld goed met mensen om te gaan. Je doet in dit jaar werkervaring en levenservaring op. Je leert hoe het is om op kamers te wonen zonder meteen de druk van een studie en huishouden te voelen. Tegelijkertijd leer je stap voor stap hoe het is om je eigen zaakjes te regelen. Je maakt bijvoorbeeld de kamers schoon, je helpt de kok met het eten klaarmaken en je verzorgt de broodmaaltijden. Verder doe je ervaring op met receptiewerkzaamheden of met andere werkzaamheden die passen bij je opleiding, dat staat goed op je cv.

De Herberg heeft plek voor vier diaconaal werkers. Je werkt dus in teamverband. Op deze wijze lever je een belangrijke bijdrage aan het geheel van de Herberg.

Als diaconaal medewerker heb je niet alleen een praktisch, maar ook een oriënterend jaar voor de boeg. Je wordt in dat jaar ook gestimuleerd om over jezelf na te denken en om doelen te stellen in het leven.

  

Huisvesting

Je hebt tien maanden lang de beschikking over een eigen kamer in het Koetshuis. Daarnaast hebben de diaconaal medewerkers een gemeenschappelijke huiskamer.

 

Zakgeld en zorgverzekering

Diaconaal medewerkers ontvangen in het seizoen 2017/2018 een vergoeding van netto € 116 per maand. Dit bedrag bestaat uit € 50 zakgeld en € 66 voor de kosten van de zorgverzekering (dat is de gemiddelde premie onder aftrek van de zorgtoeslag, die je zelf aanvraagt).

 

Reiskosten

Reiskosten van en naar huis in de weekenden (en in overleg bij bijzondere gelegenheden) worden vergoed op basis van de kosten van openbaar vervoer (eventueel kortingskaart + individuele reizen als dat goedkoper is dan dagkaarten).

 

 

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor een diaconaal jaar?

Nadere informatie kan per e-mail worden opgevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 026-334 22 25. Vraag naar Bert Hansman of Idelette Westerhof.

 

Als je je wilt aanmelden voor een gesprek, sla dan formulier aanmelding diaconaal jaar op, vul het in en stuur dat ingevuld naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Maak hier kennis met Gea en haar eerste ervaring.

 

Dia zijn is:

  • met een volgeladen fiets de Pietersberg op

  • goeie gesprekken met begeleiders (peptalk)

  • rijker worden naarmate je banksaldo daalt 

 suzanne

 

 

 

 

Mijn ervaringen als diaconaal medewerker.

 

De reden dat ik heb gekozen voor een diaconaal jaar is, dat ik graag ervaring op wil doen voor het MWD (maatschappelijk werk dienstverlening) vak. Daarnaast ben ik aan het leren voor het toelatingsexamen.

 

Zelf ben ik een gevoelige jongen die veel nadenkt over geloof, levensvisie en levensstijl. Dat zorgt ervoor dat sommige dingen, die ik hier zie indruk op mij maken. Het vervult mij met dankbaarheid en met veel vragen. Gelukkig mag ik de vragen bij God neerleggen en accepteren dat aan deze kant van de eeuwigheid het leven gebroken is. Vanuit dat besef vind ik het een eer om zelf een steentje te kunnen bij dragen aan een stichting die zich inzet voor mensen die in geestelijke/lichamelijke nood verkeren. Ik geniet ervan om hier te mogen zijn met zoveel collega’s die allemaal iets gemeenschappelijks voor ogen hebben, namelijk: bouwen aan Gods koninkrijk. En waar kan dat beter dan hier op de Herberg?

 

Jan-Bart Specken.

 

De diaconaal medewerkers hebben terugkijkend op hun dia jaar het jaar als volgt verwoord.

                                           

Een plek als deze

 

Een plek als deze kent verhalen

veel mensen ervaren hier oprechte rust

een plaats om even tot jezelf te komen

het opnieuw ontvangen van levenslust.

 

Een plek als deze is bijzonder

een prachtig huis omringt door bomen

zoveel mensen die de mogelijkheden krijgen

om even weer op adem te komen.

 

Een plek als deze leert je veel

een jaar lang leefde ik er middenin

dat ik iets kon betekenen voor de mensen hier

gaf het werken in de Herberg zin.

 

Een plek als deze is door God gegeven

Hij onthoudt ons mensen het goede niet

het is juist op een kleine plek als deze

dat je Gods grootheid duidelijk ziet.

                                                                                          

Informatie:

Spreekt een diaconaal jaar je aan? Neem dan telefonisch contact op met de Herberg (tel. 026-334 22 25) en vraag naar Bert Hansman of Rein van der Knijff (coördinatoren vrijwilligerswerk), mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het formulier in.

 

Tot ziens in de Herberg!

 

Kijk voor meer foto's in de fotogalerij.